Mobilt bredband

Att skaffa ett mobilt bredband är perfekt för många typer av situationer. Det fungerar precis lika bra hemma som när du är på resande fot. Numera kommer man ofta upp till samma hastighet som med en fast bredbandsuppkoppling, men det beror på vilken täckning man har. Oftast räcker hastigheten gott för att skicka e-post, surfa och spela enklare spel eller titta på video. Tänk dock på att titta på video via mobilt bredband slukar data. Så om du har begränsat med data så bör du hålla koll.

När man pratar om mobila bredband finns det två huvudsakliga betalningsmetoder man kan välja mellan. Den klassiska abonnemangsformen där man betalar en fast kostnad per månad eller den lite nyare, och allt mer populära, kontantkortsvarianten som fungerar precis som ett kontantkort till mobiltelefoner. Du fyller på ditt saldo med en summa och när du surfar minskar ditt saldo. Enkelt och smidigt!

Mobilt bredband brukar även kallas för 3G Internet eller 4G Internet. 4G erbjuder hastigheter upp till 100Mbit/s beroende på operatör.